Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@11:16:47 GMT

هنر فیلمسازی در زنجان؛ چالش ها و امیدها

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۲۴۲۰۹۹

هنر فیلمسازی در زنجان؛ چالش ها و امیدها

زنجان – ایرنا – با وجود مسائلی همچون کافی نبودن حمایت متولیان، نبود موسسه های فعال فیلمسازی و ورود نکردن بخش خصوصی در این عرصه، جدی گرفتن هنر سینما و حمایت از هنرجویان مستعد و با انگیزه، می تواند زمینه ساز رونق هنر فیلمسازی در استان زنجان شود.

هنر و صنعت سینما به سبب فراگیری و نیز تاثیرگذاری اش، همواره مورد توجه خاصی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجا که سینما ابعاد هنری و فنی مختلفی دارد، بنابراین رونق آن، نشانه های مناسبی از توسعه در یک جامعه به دست می دهد.
هنر فیلمسازی در زنجان طی چهار دهه گذشته، فراز و فرودهایی را پشت سر گذاشته است. هم اکنون در بین چهره های برجسته و صاحب سبک در عرصه سینمای کشور، هنرمندانی از این استان نیز حضور دارند و این امر انتظارها از رونق هنر فیلمسازی در زنجان را بالا برده است. از طرفی وجود مسائل و مشکلات، فعالان و هنرجویان این حوزه را در زنجان با موانعی مواجه کرده است.
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مرکز زنجان با هدف بررسی وضعیت هنر فیلمسازی در این استان میزگردی ترتیب داد و در آن با حضور محمود نظرعلیان، بازیگر و فیلمساز پیشکسوت زنجانی، لیلا بیگلی، مسئول دفتر انجمن سینمای جوانان ایران در استان زنجان و معراج کرمی، رئیس اداره امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان به ابعاد مختلف این موضوع پرداخت.

** سهم حمایت از سینما فقط بر عهده فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست
مسئول دفتر انجمن سینمای جوانان ایران در استان زنجان با بیان اینکه زنجان پتانسل بالایی در حوزه فیلمسازی دارد، گفت: با این وجود از نظر من موقعیت فعلی سینما در زنجان رضایت بخش نیست.
لیلا بیگلی ادامه داد: تربیت یک فیلمساز به مثابه به بار نشستن یک درخت است، به این معنا که باید صبر و حوصله به خرج بدهیم. ما فیلمسازهای خوبی در استان تربیت کردیم ولی رفتند، حالا یا تلاش کردند و خود را بارور کردند و یا به خاطر اینکه در زنجان فرصت لازم برای به منصه ظهور رساندن استعدادها نبود مهاجرت کردند.
وی با بیان اینکه ایجاد بستر مناسب به کمک نهادها و دستگاه های مختلف از لوازم فعالیت فیلمسازان در استان است، افزود: سهم حمایت از سینما فقط بر عهده ارشاد نیست به عنوان مثال ما می توانیم ازجایی مثل شهرداری هم توقع داشته باشیم.
بیگلی به وجود یک سالن سینما در استان اشاره کرد و گفت: مردم زنجان به سینما علاقه دارند و ما نمی توانیم با یک سینمای فرسوده پاسخگوی این علاقه باشیم.
وی اظهار کرد: سینما هنری است که همه هنرها را در برمی گیرد، ما باید موسیقی خوب بشنویم، نقاشی خوب ببینیم، در شهر با زیبایی ها در ارتباط باشیم و اینها همه مستلزم این است که دستگاه های مختلف هر یک به سهم خود پای کار باشند.
بیگلی داشتن جشنواره های خوب و حضور فیلمسازان و اساتید تاثیر گذار را از لوازم رشد هنر فیلمسازی در استان دانست و گفت: سینما نخبه گراست و هنر لوکس وگرانی محسوب می شود، در زمان حاضر فیلم های تولیدی هنرمندان فیلمساز زنجانی به دلیل برخی فقرهای تکنولوژیک در تصویر و صدا که ناشی از عدم توانایی در تامین تجهیزات به روز است، نمی توانند حضور برجسته ای در جشنواره ها داشته باشند.
وی با اشاره به برخی مشکلات مالی، گفت: دفتر انجمن سینمای جوانان در زنجان بودجه ای ندارد و تا کنون هم ریالی از جایی نگرفتیم. وقتی برای جذب حمایت به جاهایی مراجعه می کنیم انگار از ضرورت سینما اطلاعی ندارند.
بیگلی اضافه کرد: انتظار از ارگان های دولتی این است که اگر می خواهند مسائلی را در قالب تصویر بیان کنند، باید این کار را به متخصص و اهالی فن این حوزه بسپارند.

** بی رونقی اقتصاد هنر، مهمترین مشکل فیلمسازان جوان
محمود نظرعلیان بازیگر و پیشکسوت سینما افزود: موقعیت استان زنجان به لحاظ فیلم و فیلم سازی نسبت به گذشته رشد داشته اما انتظار بیش از این بوده است.
وی اظهارکرد: کسانی که این مقوله را یاد گرفته و استاد فیلم سازی شده اند مشکلاتی داشته اند و زنجان را ترک کرده و پایتخت نشین شده اند.
نظرعلیان با بیان اینکه کسانی که در این برهه با کمبود امکانات مادی در تلاش برای تولید فیلم هستند، جای تحسین دارد، اظهارکرد: فیلم سازان به لحاظ اقتصاد هنری دارای مشکلاتی هستند و رفع آن مستلزم حمایت از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدا و سیما و حوزه هنری است.
وی با تاکید بر اینکه در بحث ساخت فیلم های حرفه ای مشکل داریم، افزود: با توجه به اینکه سینما، هنر و صنعت است و هر روز نیز فیلم ها گرانتر تهیه می شود، کسی علاقه مند و سرمایه گذاری برای آن نیست تا بودجه ای در اختیار فیلم سازان قرار دهد.
وی ابرازکرد: امیدواریم کمک متولیان در این بخش بیشتر شود تا تولید کنندگان به مراتب بالاتری برسند.

** معضل نبود موسسه های فیلم سازی فعال در زنجان
رئیس اداره امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان گفت: نمی توانیم توقع داشته باشیم در استان سینمای حرفه ای و نیمه حرفه ای فعال داشته باشیم چرا که این امکان وجود ندارد.
معراج کرمی به لزوم حمایت از فیلم سازان جوان و رفع دغدغه های مالی آنان در تولید آثار اشاره کرد و یادآورشد: در سینمای کوتاه و مستند هر روز شاهد حضور فیلم سازان استان در جشنواره های کشوری هستیم که مقام هایی را هم به دست می آورند.
کرمی با بیان اینکه فیلم برداری و تبلیغات برای اداره ها در شان فیلم سازان نیست، خاطرنشان کرد: تمام تلاش خود را برای حمایت از فیلمسازان جوان در استان انجام می دهیم.
رئیس اداره امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان اعلام کرد: تعداد موسسه های فیلم سازی به هشت مورد در این استان نمی رسد که البته فقط دو سه مورد از آنها فعال هستند و این معضلی به شمار می رود.
وی به لزوم حمایت صدا و سیمای مرکز زنجان از آثار تولیدی فیلمسازان جوان در استان تاکید کرد و گفت: در گذشته این همکاری برقرار بود ولی این حمایت در زمان حاضر انجام نمی شود.
رئیس اداره امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با بیان اینکه در این استان مجوز تولید فیلم های غیر سینمایی 60 تا 90 دقیقه ای داده می شود، افزود: سال گذشته 15 مورد مجوز60 تولید فیلم در استان صادر شد و سه تله فیلم نیز ساخته شد.

**انجمن سینمای جوان دارای استانداردترین شیوه ها در آموزش فیلمسازی است
مسئول دفتر انجمن سینمای جوانان ایران در استان زنجان گفت: در زمان حاضر انجمن سینمای جوانان ایران برنامه ای برای دایر کردن نمایندگی در سطح شهرستان ها ندارد ولی با این حال انجمن در زنجان تلاش دارد تا از کانال های مختلف علاقه مندان سایر شهرستان ها را هم از خدمات خود بهره مند کند.
بیگلی با بیان اینکه آموزش در انجمن سینمای جوان یکی از استانداردترین شیوه های آموزش در حوزه فیلمسازی است، تصریح کرد: در زمان حاضر دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در حوزه آموزش فیلمسازی تاسیس شده اند که با وجود دریافت شهریه های خیلی بالا، بحث آموزش با کیفیت را تحت الشعاع قرار دادند، در حالی که انجمن سینمای جوانان ایران در حوزه آموزش برجستگی های زیادی نسبت به دیگر مراکز دارد.
وی با بیان اینکه خیلی از هنرجویان انجمن سینمای جوان جذب کار می شوند، افزود: سینما فقط کارگردانی و فیلمنامه نویسی نیست بلکه خیلی از مشاغل مختلف را شامل می شود.
بیگلی به اهمیت و جایگاه فیلم کوتاه اشاره کرد و گفت: سینمای کوتاه هویت مستقل خودش را دارد و حتی می توان با آن جریان سازی کرد.
وی افزود:از آنجا که سینمای کوتاه دنبال گیشه نیست بنابراین سینمای اندیشمندی است و ما نیازمند جدی گرفتن آن هستیم.

** آموزش مستلزم صرف هزینه است
بازیگر پیشکسوت سینما یادآورشد: هر چیزی که جنبه آموزشی داشته باشد مستلزم هزینه بوده و استادانی که از سایر استان ها برای آموزش به زنجان مراجعه کنند نیازمند هزینه است که وضعیت مالی آن باید از منبعی تامین شود.
نظرعلیان کار انجمن سینمای جوان را آموزش دانست و یادآورشد: تامین مالی از سوی تهران به خود این انجمن واگذار شده در حالیکه در گذشته حمایت، تامین مالی و تجهیزات توسط تهران انجام می شد.
وی با بیان اینکه متولی مرکز آموزش فیلم سازی باید توسط انجمن سینمای جوان باشد، اظهارکرد: اما این انجمن منابع مالی برای آموزش ندارد چرا دولت حمایت نمی کند و وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی سهمیه ای برای این مساله قائل نیست.
علیان یادآورشد: جوانان زیادی در تولید فیلم فعال هستند و به ناچار تنها راهی که برای تامین منابع مالی انتخاب کرده اند قرض پول از اطرافیان برای ساخت فیلم و راه یابی به جشنواره های خارجی و کسب دلار برای ساخت فیلم های بعدی است.

** موازی کاری، آموزش صحیح در حوزه سینما را دچار مشکل می کند
رئیس اداره امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان مرجع اصلی و استاندارد آموزش در حوزه سینما را انجمن سینمای جوانان ایران دانست و افزود: در گذشته هنرمندان پس از آموزش دوره فیلم سازی اقدام به تماشا و تولید انواع فیلم ها می کردند و پشت صحنه بودند و این حرکت از سوی هنرمندان، نوعی دیگر از آموزش و یادگیری بود.
وی ادامه داد: در حال حاضر اگر چه با وجود امکانات فضای مجازی، دسترسی برای آموزش و دیدن فیلم ها نسبت به گذشته به سهولت انجام می شود اما این جدیت و همت در نزد برخی هنرجویان مشاهده نمی شود.
رئیس اداره امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان گفت: در سطح استان یک آموزشگاه سینمایی نداریم گرفتن مجوز برای آن سخت است و این دشواری ناشی از اهمیت آن است.
وی به وجود مراجع گونگون آموزش فیلمسازی اشاره کرد و یادآورشد: موازی کاری های موجود، هنرجویان را در زمینه آموزش های صحیح دچار مشکل می کند وحتی سازمان فنی و حرفه ای در این زمینه به راحتی اقدام به صدور مجوز تاسیس موسسات هم می کند که این امر در تخصص آن نیست.
رئیس اداره امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان گفت: هم اکنون در کنار انجمن سینمای جوان، هنرستان هنرهای زیبان یز در زنجان فعال است که رشته سینما و انیمیشن در آن تدریس می شود.
وی یادآورشد: مرور آثار فیلم سازان بنام و برجسته کشوری و حضور آنان در استان زنجان، اکران همزمان فیلم های جشنواره فیلم فجر و برگزاری جشنواره فیلم و عکس 'ارزش' از جمله اقدامات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی طی دو سه سال گذشته است که این برنامه ها کارکرد آموزشی نیز برای مخاطبان دارند.

** برگزاری کارگاه های تخصصی مدت دار و هدفمند، نیاز مبرم هنرجویان در زنجان
مسئول دفتر انجمن سینمای جوانان ایران در استان زنجان گفت: برگزاری کارگاه های تخصصی و بهره گیری از اساتید برتر با دیگاه های مختلف، نیاز مبرم هنرجویان فیمسازی در استان است.
بیگلی افزود: ما در حوزه فیلمنامه نویسی به شدت ضعف داریم و تا حالا به دلایل مالی کارگاه مطلوبی نتوانستیم برگزار کنیم، با اینکه ارتباطات خوبی با چهره های مطرح حوزه سینما داریم ولی نمی شود استادی را بدون تامین جوانب مالی موضوع برای برگزاری کلاس و کارگاه دعوت کرد.
وی اظهار کرد: زنجان چیز کمی از استان های دیگر ندارد و چهره های برجسته زیادی در عرصه سینما دارد، ما باید تیم خودمان را که اکنون در تهران پراکنده شده اند، جمع کنیم.
وی به لزوم حمایت بخش خصوصی و حتی نهادهای دولتی از تولید آثار سینمایی در استان تاکید کرد و گفت: ارگان های مختلف باید از تولید آثاری که بتواند نماینده استان باشد حمایت کنند، مثل آنچه در ساختن فیلم ' او' ( خانه) در تبریز اتفاق افتاد.
مسئول دفتر انجمن سینمای جوانان ایران در استان زنجان احداث سالن های سینماها، دایر کردن کارگاه های تخصصی مدت دار و خرید تجهیزات مورد نیاز فیلمسازی و راه اندازی سینمای هنر و تجربه را از نیازمندی های اساسی رشد و توسعه هنر فیلمسازی در استان دانست و تصریح کرد: ما یک بار باید یک هزینه کلان در حوزه سینمای استان بکنیم تا از آن سو هم شاهد به ثمر نشستن اثراتش باشیم.

** نبود سالن های سینما، مشکل اساسی در استان زنجان است
رئیس اداره امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان گفت: نبود سالن های مختلف سینما مشکل اساسی استان است، وجود تنها یک سالن سینما در سطح استان زنجان، باعث محدودیت و کاستی هایی در اکران فیلم ها شده و خود این امر یک ضعف محسوب می شود.
معراجی تخریب سینما قدس و یاسمن زنجان را یک فاجعه دانست و افزود: هنوز هم پیگری از سوی حوزه هنری در خصوص این 2 سینما انجام نمی شود.
وی از تولید 70 تا 100 فیلم درکشور طی یک سال خبرداد و یادآورشد: در استان زنجان از اکران آنها عقب هستیم و باافزایش تعداد سالن ها مخاطبان امکان تماشای فیلم های بیشتری را پیدا می کنند.
کرمی به اجرای طرح 'سلام سینما' در شهرستان های استان زنجان اشاره کرد و ادامه داد: سازمان سینمایی کشور با تجهیز سالن های فرهنگسراها در شهرهای مختلف، سعی کرده معضل نبود سالن سینما را در آنها را به نوعی حل کند.
سلام سینما نامی طرحی است که در قالب آن در شهرهایی که سینما ندارند، با استفاده از دستگاه سینمای دیجیتال سیار، شرایط نمایش فیلم برای عموم مردم فراهم می ‌شود.
در این طرح فیلم های روز و در حال اکران در سینماهای کشور برای مخاطبان به نمایش در می آید.
رئیس اداره امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان گفت: بعد از راه اندازی سینمای سیار در شهر قیدار در قالب طرح سلام سینما، این طرح در شهرهای ابهر و خرمدره نیز اجرا می شود.
وی اظهارکرد: در شهرستان های طارم و ماهنشان فضایی برای تماشای فیلم وجود ندارد که باید نمایندگان این شهرستان ها در مجلس شورای اسلامی پیگیر این موضوع باشند.
کرمی ورود نکردن بخش خصوصی را یکی از معضلات موجود در استان زنجان در تولید فیلم برشمرد و افزود: تامین همه هزینه ها برای حمایت های فیمسازان جوان نمی تواند منحصر به بودجه دولتی باشد و ورود بخش خصوص می تواند کمک زیادی به تولیدات در این حوزه داشته باشد.
7312/7325/6085
خبرنگاران: حسن اکبری** حدیث ابوالحسنی** انتشار دهنده: رویا رفیعی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۴۲۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همسطح سازی و نصب ۳۰ دریچه منهول فاضلاب در بندر امام خمینی

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، داود چاشیانی گفت: باهدف افزایش رضایتمندی مردم و بهبود نمای ظاهری خیابان‌ها و معابر عمومی بندر امام خمینی، موضوع همسطح سازی و نصب منهول‌های فاضلاب مطرح شد و در دستور کار قرار گرفت.   وی افزود: در یکماه گذشته در همین رابطه همکاران بهره برداری و توسعه فاضلاب اقدام به نصب و همسطح سازی ۳۰ عدد دریچه منهول فاضلاب در مناطق صد دستگاه خیابان‌های ۲ تا ۸، بلوار راهیان نور، بلوار آیت الله طالقانی، شهرک مقداد و نقاط پراکنده و حساس کردند.   چاشیانی ادامه داد: درب منهول‌ها از جدیدترین مدل‌های دریچه منهول فاضلاب که از جنس نانو کامپوزیت تهیه شده اند، انتخاب شدند که از ویژگی‌های بارز این مدل نصب راحت آنها است.   سرپرست اداره آب و فاضلاب بندر امام خمینی یکی از مشکلات این اداره در این بخش را سرقت درب منهول عنوان و اضافه کرد: با استفاده و جایگزینی درب منهول‌های جدید شاهد کاهش سرقت در ماه‌های گذشته هستیم.

دیگر خبرها

  • تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • کشف و معدوم سازی ۹۸۷ کیلوگرم گوشت قرمز فاسد
  • رگبار، رعد و برق و وزش باد در زنجان پیش بینی شد
  • همسطح سازی و نصب ۳۰ دریچه منهول فاضلاب در بندر امام خمینی
  • متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از مطالبات جدی خانه کارگر است
  • چالش‌های آوج در مسیر توسعه
  • دین سینما به امام صادق‌(ع) چه زمانی ادا می‌شود؟
  • امیدها در شهر خسته زنده شد؛ هواداران نساجی: در لیگ برتر می مانیم! / فیلم
  • چالش حضور برنامه‌ریزی نشده اتباع خارجی در پردیس